ΒΑΦΥΡΑΣ

Ο Γ.Α.Σ. ΒΑΦΥΡΑΣ Δ. ΔΙΟΥ είναι ο σύλλογος που έχει ως έδρα τον Καποδιστριακό δήμο Δίου. Ανήκει φυσικά στον Δήμο Δίου Ολύμπου. Το καταστατικό της ομάδας δημιουργήθηκε το 2000, η ενεργοποίηση όμως του συλλόγου έγινε επίσημα το 2010.

Το τμήμα της καλαθοσφαίρισης είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε με σκοπό να μάθει το μπάσκετ στους νέους (και όχι μόνο) των δημοτικών διαμερισμάτων: Νέας Εφέσου, Κονταριώτισσας, Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντούς, Καρίτσας και Δίου. Διατηρεί τμήμα ανδρών που συμμετέχει στα πρωταθλήματα της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΚΑΣΚΕΜ). Επίσης διατηρεί προαγωνιστικά αλλά και αγωνιστικά τμήματα ακαδημιών αγοριών και κοριτσιών τα οποία και αυτά συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα και τουρνουά της Ενώσεως.

Με την ένταξη στους νέους δήμους, και μετά από μία προφορική καταρχήν συμφωνία, έχει τεθεί σε λειτουργία μία  προσπάθεια συνεργασίας με τις υπόλοιπες ομάδες του Δήμου μας (Αναγέννηση Λιτοχώρου και Μέγας Αλέξανδρος Λεπτοκαρυάς). Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η ενίσχυση των τμημάτων υποδομής όλων των συλλόγων και η μελλοντική συνεργασία σε επίπεδο ανδρών και εφήβων, που θα δώσει μία ομάδα ικανή να στέκεται σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών, αποτελούμενη κατά κύριο λόγο από αθλητές των ακαδημιών. Το πρόγραμμα αυτό έχει ονομαστεί “OLYMPUS PROGRAMME” και θα διεκπεραιωθεί βήμα βήμα σε όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ώστε να αποτελεί μία δυναμική, σταθερή και μακροβιώσιμη απάντηση στις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για τον αθλητισμό γενικότερα τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας.