Δύσκολη Αρχή … Δύσκολη και η Συνέχεια …

Ήταν γνωστό, καθώς είχε αναφερθεί αλλά και σημειωθεί από τους ανθρώπους που τρέχουν το φετινό πρότζεκτ της ανδρικής ομάδας του Βαφύρα μας, πως η χρονιά θα είναι ιδιαίτερη. Και δεν είναι μόνο οι υγειονομικές καταστάσεις που επικρατούν που την κάνουν τέτοια.

Από το χτίσιμο ακόμα της ομάδας το καλοκαίρι είδαμε έναν “μικρό στρατό” νέων παικτών να πλαισιώνουν το ρόστερ της. Ο κόουτς Σαραπτσής που για μία ακόμα χρονιά ανέλαβε την ευθύνη ενός τέτοιου εγχειρήματος, τόνισε την αισιοδοξία του και την ικανοποίηση του για το επίπεδο του χαρακτήρα των νέων παικτών, τόνισε όμως πως ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος θα λείψουν δύο βασικά στοιχεία:

  • η εμπειρία
  • και η ομοιογένεια.

Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν μπει αρκετές ώρες δουλειάς και προετοιμασίας στο παρκέ. Το πρωτάθλημα έχει ήδη διανύσει τις τρεις πρώτες στροφές του και δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά. Μέσα στα αγωνιστικά θέματα ήρθε τις παραμονές της ενάρξεως του πρωταθλήματος και η ζημιά στο ηλεκτρονικό πίνακα του κλειστού γυμναστηρίου του Αγίου Σπυρίδωνα, που στην ουσία έχει ξεσπιτώσει ως τώρα την ομάδα, καθώς αλλού κάνει προπονήσεις και αλλού αγωνίζεται. Η ανάγκη έδρας έχει φέρει τις “εντός έδρας” αγωνιστικές υποχρεώσεις στο κλειστό “Πύρρος Δήμας” του Λιτοχώρου.

Κάποιοι γνώριζαν και σε κάποιους έγινε προσπάθεια να τονιστεί ιδιαίτερα πως το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα για καινούριες ομάδες όπως η δική μας. Μετά από τρεις αγωνιστικές πλέον και τρεις αντίστοιχες ήττες (δύο “εντός” και μία εκτός), φαίνεται πως το έχουν αντιληφθεί όλοι. Το πρέπει βγαίνει μπροστά και όλοι πλέον έχουν δέσει πιο σφιχτά την ζώνη για να αντιμετωπίσουν τις επόμενες αγωνιστικές προκλήσεις. Η κατάσταση ήταν δύσκολη από την αρχή και δύσκολη θα είναι και η συνέχεια, καθώς πλέον κάθε ένα από τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας θα είναι ένας τελικός στην μάχη για την σωτηρία της και την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία.

 

Leave a Reply