Μαρ
14

Έφτασε η τελευταία αγωνιστική ….και είναι δύσκολη.

Ναι, έφτασε η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μία στροφή για το τέλος της κανονικής διάρκειας λοιπόν και πριν πάρουν την θέση του τα play off της ανόδου, η κατάσταση έχει πολύ ενδιαφέρον ακόμα.

Μετά την τελευταία αναφορά μας στο πρωτάθλημα και την νίκη άνευ αγώνα του Άθλου επί του Κολινδρού που ακολούθησε, βλέπουμε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε ομάδες για τις τέσσερεις θέσεις που οδηγούν στα play off της ανόδου. Οι τρεις από αυτές έχουν βέβαια ήδη καταληφθεί από την Κούπα Κιλκίς, τον Βαφύρα μας και τον Εργόναθλο, ενώ την τέταρτη την διεκδικούν ο ΑΟΚ Γουμένισσας και τον Άθλο Αλεξάνδρειας. Αυτά που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι δύο πράγματα: ποια θα είναι η τέταρτη ομάδα και ποια θα είναι η τελική κατάταξη στον βαθμολογικό πίνακα, άρα και ποιες ομάδες θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ας ρίξουμε μία ματιά στις πέντε πρώτες θέσεις της βαθμολογίας:

Ομάδα Βαθμ Αγων Νικ Ηττ Μηδ
1 ΑΠΣ ΚΟΥΠΑ ΚΙΛΚΙΣ 35 20 15 5 0
2 ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ 33 19 14 5 0
3 ΜΠΑΣ ΕΡΓΟΝΑΘΛΟΣ 33 19 14 5 0
4 ΑΟΚ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ 32 19 14 4 1
5 ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 31 19 12 7 0

Την τελευταία αγωνιστική η πρωτοπόρος Κούπα έχει ρεπό. Και αυτό δίνει την δυνατότητα για πολλά σενάρια. Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

11η Αγωνιστική    Β΄ ΓΥΡΟΣ   (16/03/19)
Ωρα Γήπεδο Αγώνας Σκορ
18:00 ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΣΠΡΟΥ

ΑΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ

0

0

16:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΟ ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ Ν. ΣΑΝΤΑΣ

0

0

18:00 ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ

ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

0

0

18:00 ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΑΣ ΣΚΥΔΡΑΪΚΟΣ

0

0

18:00 ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΜΠΑΣ ΕΡΓΟΝΑΘΛΟΣ

ΑΟΚ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

0

0

Από όλο το πρόγραμμα οι αγώνες που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι τα ντέρμπι κορυφής. Και ας δούμε λίγο τα σενάρια:

Ο Άθλος θέλει να κερδίσει τον Βαφύρα μας περιμένοντας πιθανή ήττα της Γουμένισσας στο Πολύκαστρο από τον Εργόναθλο και να καταφέρει να κατακτήσει την τέταρτη θέση. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπει στην τετράδα, αλλά είναι και το μοναδικό σενάριο που φέρνει τον Βαφύρα μας στην τρίτη θέση: 1. Κούπα, 2. Εργόναθλος, 3. Βαφύρας και 4. Άθλος.

Αν ο Βαφύρας μας κερδίσει τον Άθλο εξασφαλίζει την δεύτερη θέση και πλεονέκτημα έδρας στους πρώτους ημιτελικούς, ενώ οι δύο επόμενες θα καθοριστούν από το αποτέλεσμα του αγώνα του Πολυκάστρου.

Στην περίπτωση που κερδίσει και ο Βαφύρας μας, αλλά και ο Εργόναθλος, τότε έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή, όπου η ομάδα μας κατακτά την πρώτη θέση καθώς έχει καλύτερο συντελεστή πόντων σε αυτή την περίπτωση και αποκτά το απόλυτο πλεονέκτημα στα play off. Η κατάταξη θα είναι 1. Βαφύρας, 2. Κούπα, 3. Εργόναθλος, 4. Γουμένισσα.

Έτσι φτάνουμε στους αγώνες του Σαββάτου που τους περιμένουμε όλοι με μεγάλη αγωνία, για να δούμε τελικά ποια θέση θα πάρει η ομάδα μας.


Αρέσει σε %d bloggers: