VAFIRAS Basketball
Αυγ
16

Έναρξη Προετοιμασίας με ελλείψεις αλλά και εκπλήξεις!!!

Η περίοδος της προετοιμασίας για το νέο πρωτάθλημα των ανδρών έχει φτάσει. Παίκτες και προπονητής από αύριο Δευτέρα 17 Αυγούστου μπαίνουν στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου του Αγίου Σπυρίδωνα και ξεκινούν την προσπάθεια για την σεζόν 2020-2021. Βέβαια μιλάμε για μία σεζόν της οποίας η πορεία και η εξέλιξη, μπορεί να μοιάζει σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας με τα όσα εξελίσσονται γύρω μας.

Με λίγο από τα περσινά συν τα όποια νέα δεδομένα στην καθημερινότητα μας, ο τρόπος αλλά και ο χώρος που θα κυλίσει ο χρόνος στο νέο αυτό πρωτάθλημα, μοιάζει ελαφρώς ανεξερεύνητος. Παρόλα αυτά όπως όλες οι ομάδες έτσι και ο Βαφύρας μας θα πρέπει να περπατήσει σε γνωστά από την ιστορία μονοπάτια, για να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί αυτή τη σεζόν. Και θα πρέπει να είναι κάτι καλύτερο από την προηγούμενη, όπου τελικά λόγω covid η τελευταία θέση δεν του στοίχισε τον υποβιβασμό.

Βέβαια το νερό στο αυλάκι που έχει κυλίσει από το άδοξο τέλος του πρωταθλήματος 2019-2020 είναι χρονικά πολύ. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο η διοίκηση αλλά και ο κόουτς της ομάδας είδαν ξαφνικά να αδειάζει το ρόστερ της ομάδας. Οι περισσότεροι από αυτούς που οδήγησαν στην άνοδο την ομάδα, αλλά και παίκτες που ήρθαν για να την στηρίξουν στην προσπάθεια παραμονής στην μεγάλη κατηγορία, σήκωσαν πανιά και έβαλαν πλώρη για άλλα μπασκετικά λιμάνια. Η ομάδα τους ξεπροβόδισε με το καλό και τους ευχαρίστησε όπως έπρεπε για την συμμετοχή και τον ιδρώτα που έχυσαν στην φανέλα της.

Και όταν ξεκίνησε ο προγραμματισμός για την νέα σεζόν, ο κόουτς Σαραπτσής είχε στην διάθεσή του δύο (2) άντρες από το περσινό του ρόστερ και τους εφήβους που είναι γεννημένοι το 2004 και έπειτα. Το να προσπαθείς όμως να προλαβαίνεις αλλά και να δημιουργείς τις εξελίξεις, ήταν ίσως το χαρακτηριστικό της δραστηριότητας της ομάδας αυτόν τον “νεκρό” αγωνιστικά χρόνο που μεσολάβησε.

Με πρωτοβουλία του προεδρείου του Βαφύρα μας, μπήκε στα σκαριά η κίνηση του OLYMPUS Basketball Programme. Μία συνεργασία μεταξύ των ομάδων του δήμου Δίου Ολύμπου (Μέγας Αλέξανδρος Λεπτοκαρυάς, Αναγέννηση Λιτοχώρου, Βαφύρας) που και με την σιωπηλή αλλά υπάρχουσα ως τώρα αιγίδα του Δήμου, προχωρά και ας μην έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι επίσημα. Η συνεργασία αυτή έφερε στις τάξεις των παικτών μας τον Κώστα Παπαδόπουλο, η μεταγραφή του οποίου έσπασε το φράγμα της στειρότητας και προκάλεσε έναν χείμαρρο εμφανίσεων παικτών. Οι ανακοινώσεις (ανανεώσεις και μετακινήσεις) αυτών των παικτών έχουν ήδη αναρτηθεί εδώ στο site μας, ενώ το υπάρχον ρόστερ (χωρίς τους εφήβους) μπορεί ο καθένας να το δει στο πεδίο basketball.vafiras.gr/roster/players/

Τώρα όσον αφορά την έναρξη της προετοιμασίας και τον συσχετισμό της με τον τίτλο του συγκεκριμένου άρθρου, αυτό που πρέπει να ειπωθεί και να μην παραληφθεί, είναι πως η προετοιμασία που ξεκινά αύριο θα έχει μερικές ελλείψεις για διάφορους λόγους, οι οποίες όμως θα εξαλειφθούν το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Επίσης το πρόγραμμα της εβδομάδας θα έχει και αρκετές αλλά και σημαντικές εκπλήξεις, καθώς η ενίσχυση του ρόστερ φαίνεται πως όχι απλά δεν έχει τελειώσει, αλλά ετοιμάζονται (κάποια είναι ήδη έτοιμα) και μερικά σημαντικά ακόμα χτυπήματα, που θα προσθέσουν ιδιαίτερη ποιότητα στην ομάδα μας.

Η διοίκηση δεν θέλει ακόμα να τα ανακοινώσει, αλλά μετά το πέσιμο των υπογραφών οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες για όλους μας.