Coach Mike: Πατάμε Τo «Start»!

Αναρτήθηκε από 1 Ιουνίου 2016 in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ.

Με την ανακοίνωση των trials από την διοίκηση ξεκινάει ουσιαστικά η σεζόν 2016-2017 για τους άνδρες του Βαφύρα μας. Ο προγραμματισμός και όλα τα προαπαιτούμενα μπαίνουν σε σειρά προτεραιότητας για τους διοικούντες, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι επαφές πρωτίστως με τους παίκτες που απάρτισαν το περσινό ρόστερ, πριν ξεκινήσουν οι επαφές με άλλους μεταγραφικούς στόχους.

Μιλήσαμε με το κόουτς Μιχάλη Σαραπτσή (coach Mike όπως τον αποκαλούν οι αθλητές των ακαδημιών) για την νέα σεζόν που έρχεται και ρωτήσαμε αρκετά θέματα που αφορούν τον ίδιο αλλά και την ομάδα:

12207438_544227912406343_1476065548_oΚόουτς, καλό καλοκαίρι αλλά και πλέον καλή καινούρια σεζόν.

«Ευχαριστώ πολύ, καλό καλοκαίρι και σε εσάς»

Η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη των trials από τις 10 Ιουνίου με την συμβολή σας στην όλη διαδικασία. Αυτό σημαίνει πως έχετε έρθει σε συμφωνία και για την επόμενη σεζόν;

«Στην ουσία με την ανακοίνωση των trials πατάμε το κουμπί που γράφει «Start» για την νέα σεζόν. Οι σχέσεις μου με την ομάδα είναι λίγο πολύ γνωστές. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συζητήσεις για τις δύο πλευρές. Αυτό που ίσχυε και θα ισχύει είναι πως όταν η ομάδα νιώσει πως το έργο μου εδώ έχει τελειώσει απλά μου το ανακοινώνει και βρίσκει τον αντικαταστάτη μου και πως από την άλλη αν υπάρξει ενδιαφέρουσα πρόταση από άλλη ομάδα υψηλότερου επιπέδου για μένα τότε έχω το ελεύθερο να την δεχθώ ανά πάσα στιγμή».

Τι γίνετε με τον προγραμματισμό της ομάδας ως προς το αγωνιστικό μέρος; Έχετε αρχίσει επαφές με παίκτες;

«Ναι, οι πρώτες επαφές έχουν αρχίσει και αφορούν τους παίκτες που αποτελούσαν το περσινό ρόστερ της ομάδας. Έχουμε οριστικά συμφωνήσει με τέσσερις από αυτούς, θεωρούμε εκτός άλλους έξι, ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται με τους υπόλοιπους έξι. Βέβαια μέσα σε αυτούς εννοείτε πως δεν συμπεριλαμβάνονται τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά των ακαδημιών μας».

Ποιοι είναι τελικά αυτοί που σίγουρα μένουν και αυτοί που φεύγουν;

«Η ανακοίνωση των ονομάτων είναι δουλειά της διοίκησης και όχι δική μου. Αυτό που μπορώ εγώ να πω είναι πως είμαι είδη ευχαριστημένος από την ως τώρα πορεία των συζητήσεων και των μέχρι τώρα συμφωνιών».

Και με τα trials;

«Τα trials είναι μία διαδικασία που για πρώτη φορά θα μπει η ομάδα φέτος. Θεωρώ πως είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για παίκτες που θέλουν να παίξουν στο υψηλότερο ερασιτεχνικό επίπεδο και πιστεύουν πως μπορούν, να έρθουν να δοκιμαστούν, να τους δούμε και γιατί όχι, αν κρίνουμε πως έχουν τα στοιχεία αυτά που μας ενδιαφέρουν ως προς τον τρόπο του παιχνιδιού μας, να τους εντάξουμε στην ομάδα».

Τι περιμένει να αποκομίσει η ομάδα από τη διαδικασία αυτή;

«Καταρχήν την εμπειρία ως προς την διοργάνωσή τους. Και βέβαια δεν κρύβουμε πως πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε δύο με τρεις παίκτες για την νέα σεζόν».

Μεταγραφικοί στόχοι υπάρχουν και ποιοι; 

«Ναι υπάρχουν μεταγραφικοί στόχοι, αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες επαφές. Και φυσικά δεν πρόκειται να ανακοινώσουμε ονόματα πριν την επίτευξη συμφωνιών, όπως κάνουμε πάντα».

Συγνώμη αλλά αν δεν με απατούν οι μαθηματικές μου γνώσεις είπατε πως έχετε συμφωνήσει με 4 ως τώρα παίκτες από το περσινό ρόστερ ενώ ακόμα συζητάτε με άλλους 6. Περιμένετε να βρείτε 2 ή 3 παίκτες από τα trials, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσετε και επαφές με μεταγραφικούς στόχους, ενώ υπάρχουν είδη από πέρυσι κάποιο νεαροί από τις ακαδημίες που είχαν ρόλο στην ομάδα, έστω κι αν αυτό ήρθε προς το τέλος της σεζόν. Εδώ μιλάμε για έναν αριθμό κοντά στους 15 με 16 αθλητές χωρίς τους νεαρούς.

«Τα μαθηματικά σας είναι καλά όταν βλέπετε μόνο τους αριθμούς  χωρίς τα υπόλοιπα που αναφέρονται. Οι μόνοι που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο ρόστερ της ομάδας είναι οι τέσσερις που έχουμε συμφωνήσει και οι παιδοέφηβοι που πιστεύω πως μπορούν και χρειάζεται να είναι και στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας. Ο στόχος είναι σαφής ως προς το ρόστερ. Επτά ως εννέα παίκτες με σχετική εμπειρία, έξι ως οκτώ παιδοέφηβοι από τα σπλάχνα του συλλόγου που θα αγωνίζονται φέτος και στο ανδρικό αλλά και στο εφηβικό. Έχοντας και την εμπειρία των προηγούμενων σεζόν πιστεύουμε πως αυτός είναι ο αριθμός και ο συνδυασμός των παικτών που χρειαζόμαστε ώστε να κυλίσει ομαλά η ομάδα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος».

Έχουν τεθεί αγωνιστικοί στόχοι για φέτος;

«Ναι, έχουν τεθεί δύο βασικοί στόχοι. Ο πρώτος είναι να μην κάνουμε το λάθος να βάλουμε τον πήχη ψιλά όπως και πέρυσι και βρεθούμε προ εκπλήξεων και εκτεθειμένοι. Ο δεύτερος να δώσουμε χρόνο και ρόλο στα δικά μας παιδιά, τα παιδιά των ακαδημιών μας. Βέβαια αυτό μπορεί να γίνει ομαλά μόνο αν συνυπάρξουν αγωνιστικά στο παρκέ με παίκτες έμπειρους που θα έχουν την διάθεση να βοηθήσουν την ομάδα προς αυτή τη κατεύθυνση».

Κόουτς, ευχαριστούμε πολύ για τα όσα μας είπατε. Πιστεύουμε πως μας δώσατε να καταλάβουμε την γραμμή της ομάδας για την νέα σεζόν.

«Ευχαριστώ και εγώ πολύ. Πιστεύω πως μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά έρχεται για τον Βαφύρα». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αρέσει σε %d bloggers: