Ο Δρόμος Που Απομένει Είναι Δύσκολος …

Αναρτήθηκε από 28 Ιανουαρίου 2015 in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ.

street-basketball-wallpaper-wallpaper-street-ball-wallpapers---streetball-photography (1)Για πρώτη φορά φέτος στην μπασκετική ιστορία (από το 1992) του δήμου Δίου (με γεωγραφικά κριτήρια) υπάρχει μία ομάδα που παίζει στην μεγάλη (ερασιτεχνική πάντα) κατηγορία των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚΕΜ. Ήταν ένας στόχος που δεν είχαν καταφέρει ούτε ο Παύλος Μελάς Κονταριωτίσσης (πριν πολλά χρόνια), αλλά ούτε και ο Μακεδονικός Νέας Εφέσου επί 20 και πλέον χρόνια. Βέβαια όλα αυτά μέχρι φέτος που η ομάδα κατάφερε να ανέβει κατηγορία και παράλληλα να κάνει το μεγάλο βήμα και να μετονομαστεί σε ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ, μετά την συγχώνευση των δύο συλλόγων.

Έτσι φέτος μπορούμε να καμαρώνουμε τον ΒΑΦΥΡΑ μας να αγωνίζεται από την πρώτη κιόλας συμμετοχή του σε ανδρικό πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ. Και δεν μπορούμε να κρύψουμε πως είναι ένα διαφορετικό πολύ πιο όμορφο ταξίδι, καθώς το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά και της ομάδας μας είναι υψηλότερο και απολαμβάνουμε από την κερκίδα τις προσπάθειες των παικτών μας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που δείχνει στο τέλος του κάθε παιχνιδιού ο ηλεκτρονικός πίνακας.

Έτσι φτάσαμε στα τέλη του Γενάρη να έχουμε διανύσει περισσότερη από την μισή διαδρομή του πρωταθλήματος και η αλήθεια είναι πως η ομάδα μας βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Και ο δρόμος που απομένει μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δείχνει ακόμα ποιο δύσκολος παρατηρώντας το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας.

Στις οκτώ αγωνιστικές που απομένουν η ομάδα έχει να δώσει τέσσερις αγώνες εντός και άλλους τόσους εκτός έδρας. Στους εντός έδρας έχει να αντιμετωπίσει τον Αιγινιακό (2η θέση στο πρωτάθλημα ως τώρα), τον Σκυδραϊκό (ισόβαθμος με τον Βαφύρα μας και παλεύει για την σωτηρία του) τον Ζαφειράκη Νάουσας (ισοβαθμεί με τον Αιγινιακό στην 2η θέση) και τον ΦΟ Αριδαίας (βρίσκεται στην 6η θέση). Εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει τον Αετό Κιλκίς (τελευταία θέση και παλεύει για την σωτηρία του), τον Βατανιακό (ισοβαθμεί με τον Βαφύρα μας και παλεύει για την σωτηρία του), την Κρύα Βρύση (ισοβαθμεί με τον Βαφύρα μας και παλεύει για την σωτηρία της) και τον ΑΟΚ Βέροιας (ισοβαθμεί με τον Αιγινιακό και τον Ζαφειράκη στην 2η θέση).

Είχε υποθεί από την αρχή της χρονιάς από τους ανθρώπους της ομάδας, δείχνοντας πως έχουν αυτογνωσία, πως μία ομάδα που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία μοναδικός της στόχος είναι η σωτηρία της και η παραμονή της εκεί. Είχαν δηλώσει εξαρχής πως για την ομάδα κάθε αγώνας θα είναι τελικός.  Στη δεδομένη λοιπόν χρονική στιγμή μπορούμε να πούμε πως επαληθεύονται τα λόγια τους.

Κατά τα φαινόμενα ως τώρα οι 7 νίκες στο πρωτάθλημα είναι ικανές να σώσουν την κατηγορία για οποιαδήποτε ομάδα. ο Βαφύρας μας αυτή την στιγμή βρίσκεται στις 4 νίκες και συγκατοικεί στην προτελευταία θέση με τέσσερις ακόμα ομάδες.

Είναι οι 3 επιπλέον νίκες εφικτές;

Σε αυτό το ερώτημα μπορούν να απαντήσουν μόνο οι παίκτες και ο προπονητής εντός των γραμμών του γηπέδου.

Πως μπορούμε όμως εμείς οι υπόλοιποι να βοηθήσουμε την προσπάθεια των παιδιών μας;

Ο βασικότερος τρόπος που μπορούμε να βοηθήσουμε είναι με την παρουσία μας πρωτίστως στο γήπεδό μας  και αν είναι δυνατόν και σε όποια εκτός έδρας παιχνίδια μπορούμε να ακολουθήσουμε. Χρειάζεται να δείξουμε στους αθλητές σε αυτή την δύσκολη στροφή του πρωταθλήματος πως στεκόμαστε δίπλα τους , πως είμαστε μαζί τους στην προσπάθεια και να τους μεταφέρουμε ενθουσιασμό και πίστη για την νίκη.

ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ … ΤΩΡΑ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αρέσει σε %d bloggers: