Η Ομάδα Μας Που «Έπεσε».

Αναρτήθηκε από 11 Μαΐου 2017 in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ.

Το τέλος της αγωνιστικής σεζόν 2016-2017 που πριν λίγες εβδομάδες τελείωσε για τους άνδρες της ομάδας μας, τους βρήκε δυστυχώς στην δυσάρεστη 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στον υποβιβασμό και την Β’ κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ. Μία σεζόν που γνωρίζαμε πως θα ήταν δύσκολη από την αρχή, από τον καιρό ακόμα του μεταγραφικού προγραμματισμού.

Οι διοικούντες αλλά και ο προπονητής της ομάδας μας Μιχάλης Σαραπτσής, μας είχαν προϊδεάσει για τον βαθμό δυσκολίας του φετινού εγχειρήματος πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Ο μεταγραφικός προγραμματισμός δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί καθώς οι διαθέσιμοι προς μεταγραφή αξιόλογοι και σχετικά έμπειροι παίκτες ήταν κυριολεκτικά μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και οι ομάδες στην Α’ κατηγορία πολλές (τρεις) στην περιοχή μας. Αυτό οδήγησε σε ελπιδοφόρες λύσεις νεαρών και άπειρων παικτών (οι 18χρονοι Δημήτρης Μπούσμουρας και Ανέστης Ψαρρός και οι δύο από τους εφήβους του Πιερικού Αρχελάου) σε κατηγορία ανδρών.

Στις λύσεις αυτές ήρθαν να προστεθούν οι 22χρονοι Αποστόλης Λάλλας και Χρήστος Τσιμήτρης που μόλις είχαν επιστρέψει από τις σπουδές τους και έπρεπε να προσαρμοστούν στα δεδομένα της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ, γνωρίζοντας εξαρχής πως δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Στο σύνολο της ομάδας εντάχθηκε μέσω των trials, που για πρώτη φορά διοργάνωσε η ομάδα αυτή τη σεζόν ο 23χρονος Γιώργος Σιώκας για τον οποίο ήταν η πρώτη ουσιαστική επαφή με οργανωμένο και αυτού του επιπέδου πρωτάθλημα ανδρών. Και όλοι αυτοί οι νέοι παίκτες έπρεπε να κουμπώσουν μέσα στο σχήμα που είχε απομείνει από την προηγούμενη σεζόν: Καραμπατάκης, Μαντζόλης, Ελευθεριάδης, Κουρκούτας, Παπαδόπουλος, Κουμπατσιάρης.

Η ανάδειξη παιδιών μέσα από τα τμήματα υποδομής ήταν μέγιστη επιθυμία από όλους τους υπεύθυνους της ομάδας. Όπως αποδείχθηκε όμως η δική τους επιθυμία δεν ήταν αρκετή καθώς οι 16χρονοι Ζαμάνης, Σαμαράς, Στέρκος, Στρατηγός που τους είχε δοθεί χρόνος συμμετοχής την προηγούμενη σεζόν, για διάφορους λόγους δεν ακολούθησαν την ομάδα φέτος. Έτσι ήρθε η στιγμή να πάρουν την ευκαιρία τους ο 15χρονος Χρήστος Σαραπτσής και ο 14χρονος Αντώνης Ζαρκανέλας, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την νέα σεζόν.

Το πρόβλημα στο σχήμα αυτό και τον τρόπο τον οποίο λειτούργησε εξ αρχής ήταν μία ανομοιογένεια που φάνηκε νωρίς. Σύμφωνα με την παραδοχή του προπονητή της ομάδας μας: «στην αρχή του πρωταθλήματος η κακή διαχείριση του υλικού από εμένα προσωπικά κατά την διάρκεια των αγώνων ήταν ένας από τους λόγους που η ομάδα δεν ρολάρισε σωστά νωρίς. Το πρόβλημα όμως που είχαμε στο σκοράρισμα με ώθησε να λειτουργήσω με τρόπο τον οποίο στην πραγματικότητα δεν ήθελα να ακολουθήσω αυτή τη σεζόν».  Παρόλο τις 2 νίκες και οι 9 ήττες στο τέλος του 1ου γύρου που είχαν φέρει κιόλας την ομάδα σε δύσκολη θέση, η ομάδα είχε αρχίσει να δείχνει αγωνιστική ανάκαμψη παίζοντας τουλάχιστον ομορφότερο μπάσκετ.

Οι απουσίες όμως των Λάλλα και Τσιμήτρη στον 2ο γύρο (είχαν καταφέρει να δώσουν πολλά στο σύνολο και την αγωνιστική του ανάκαμψη), όξυναν το πρόβλημα και στην ουσία η ομάδα δεν κατάφερε να ξαναβρεί τον ρυθμό που είχε στο τέλος του 1ου γύρου. Η ομάδα έκανε ακόμα δύο νίκες στον 2ο γύρο και το τελικό 4-18 να μην είναι αρκετό για την παραμονή της ομάδας στην Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.  Όλοι οι παίκτες μας το πάλεψαν όσο μπορούσαν για να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία, όμως η προσπάθειά τους δεν έφτασε σε μία πραγματικά πολύ δύσκολη κατηγορία. Έτσι ο Βαφύρας μας υποβιβάστηκε στην Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ όπου και θα αγωνιστεί την νέα σεζόν 2017-2018.

Είμαστε πλέον όλοι σε αναμονή για να δούμε τις κινήσεις των διοικούντων και του προπονητή για την νέα σεζόν, σε μία σεζόν που πρακτικά έχει κιόλας ξεκινήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αρέσει σε %d bloggers: